Då var det äntligen klart, Asplöven är formellt klara för Allsvenskt spel till kommande säsong. På tisdagskvällen fick Haparandalaget samtalet från Hockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström och frågan om klubben tackar ja till en plats i Hockeyallsvenskan. Ett självklart ja kom till svar och Asplöven spelar därmed i Hockeyallsvenskan redan till hösten.

– Det är det största som hänt Haparandaidrotten, sedan Tomas Johanssons VM-guld i brottning. En fantastisk chans för oss säger sportchefen Per Kenttä.


Borås valde alltså att inte överklaga Svenska Ishockeyförbundets beslut att degradera klubben till division ett spel. Eftersom Asplöven blev trea kvalet till Hockeyallsvenskan stod laget på tur och är klara för spel i landets nästhögsta liga med klassiska lag som Djurgården, Malmö, Leksand och Södertälje mfl.

Passa på att boka ett säsongskort och se högklassig ishockey i Haparanda.