Asplöven HC planerar nu för att utveckla sin ungdomsverksamhet, detta kommer att ske tillsammans med Tornedalsskolan och avsikten är att starta upp ett ishockeygymnasium av hög kvalité med start HT-2013.

Du som idag är aktiv hockeyspelare och vill utvecklas i en förening som idag med sitt A-lag verkar i hockeyallsvenskan är välkommen att anmäla ditt intresse enligt nedan.

Vi vill genom denna satsning få fram blivande elitspelare och/eller ledare. Därför har Asplöven HC i samarbete med skolan ett upplägg där du ges de möjligheter och förutsättningar som krävs för att klara både skola och ishockey. Det är viktigt för oss att du efter gymnasieåren står väl förberedd inför framtiden, idrotts- såväl som utbildningsmässigt.

 

Gymnasieutbildningen

Utbildningen genomförs i samarbete med Tornedalsskolan. Förutom hockeyträningen som leds av erfarna tränare från Asplöven HC erbjuds en stor flexibilitet vad gäller utbildning, program väljer du utifrån studieförutsättningar och framtidsplaner, det innebär att du i kombination med Hockeyprofilen kan välja vilket program du önskar.

Att delta i hockeyprofilen innebär att du erhåller tillvalsämnen inom området idrott och i detta fall ishockey, mer om gymnasieskolans program etc. fås via Tornedalsskolan i Haparanda. Ansökan sker direkt till Tornedalsskolan, Haparanda enligt deras regelverk och med anmälan till Asplöven HC vad gäller utbildningen inom ishockey.

Intresseanmälan skickas till både

[email protected] samt till SYO-konsulenten Jonaz Yngström ([email protected]), 0922-15000

Anmälan kan göras fram till första veckan i Juni.

 

Ishockeyträningen

Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling. Träningen genomförs på förmiddagarna om minst 2 gånger/vecka samt teori, utöver detta sker träning på kvällstid inom ramen för Asplövens olika lag.

Ansvarig för verksamheten kommer att vara Henry Acres.

 

För att vara aktuell för antagning till Hockeygymnasiet  ska du:

* vara behörig för gymnasiestudier.

* idag vara en aktiv hockeyspelare och ligga på en godtagbar nivå hockeymässigt när det gäller bland annat teknik, spelförståelse och mental styrka.

* kunna ta ett stort egenansvar för din utveckling, såväl inom hockey som skolan.

 

Boende

Bostad ordnas på egen hand. Hockeygymnasiet  har dock som ambition att dels förmedla kontakter till hyresvärdar, dels via samarbetspartners medverka till förmedling av boende.

Du som är intresserad av att delta i Asplövens och Tornedalsskolans satsning är välkommen att kontakta oss enligt nedan:

[email protected]
[email protected]

Henry Acres
073-8178212

Länk till Tornedalsskolan
0922-15000