2013-01-24  Djurgården - Troja
Asplöven presenterade två försvarare till säsongen 13/14 på fredagskvällen. Finländaren Marcus Fagerudd väljer att fortsätta i klubben och samtidigt väljer den 19-årige talangen Marcus Bohman spel i Haparandalaget.

Två talanger som kommer utvecklas ytterligare hos oss säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Marcus Fagerudd kom till Asplöven under den gångna säsongen från spel i Norska högsta ligan och gjorde succé i Haparandalaget. Med sina offensiva kvalitéer fick Asplöven en dimension ytterligare i numerärt överläge och finländaren stod för totalt 16 poäng på 26 matcher från sin backplats.

Fagerudd visade framfötterna ifjol och är en viktig förlängning. Han är redo för nästa steg och blir en nyckel i vårt powerplay säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Klubbens andra förvärv är juniorlandslagsmeriterade Marcus Bohman som gjort elitseriematcher i Modo. 19-åringen tillhörde Djurgården under fjolåret där talangen provade på allsvenskt spel vid 16 tillfällen och hade en ledande roll i klubbens J20-lag, där det blev 28 poäng på 33 matcher.

Marcus är en högerfattad försvarare med offensiva kvalitéer och goda ledaregenskaper. Elitseriemeriterad från sin tid i Modo, roligt att han valde att fortsätta sin utveckling hos oss.

Bägge kontrakten är skrivna på ett år.

Marcus Fagerudd Eliteprospects
Marcus Bohman Eliteprospects.