ahckalix copy

Asplöven och Kalix UHC har kommit överens om ett samarbete för att kunna erbjuda hela utbildningstrappan från u16-nivå till Allsvenskan. Samarbetet klubbarna kommer att ske på U16, J18, J20 och A-lagsnivå redan till kommande säsong.

Vi gör detta för att stärka upp vår ungdomsverksamhet och för att kunna försörja våra A-lag med egna elitspelare i framtiden. En gemensam satsning för att utveckla hockeyn i Östra Norrbotten säger Asplövens sportchef Per Kenttä.

Vi ser att samarbetet med Asplöven ger spelare i Östra Norrbotten en unik möjlighet att stanna kvar i en trygg hemmiljö att utvecklas som spelare och människor. Vi kan sen tidigare under hela läsåret erbjuda skolhockey (för åk 7– 9) och hockeygymnasium, som leds av Petter Christoffersson. Tack vare samarbetet kommer vi att stärka ungdomsverksamheten och försörja våra A-lag med spelare från närområdet säger Kalix sportchef Anders Karlsson.

I samband med detta har Asplöven valt att anställa Henry Acres som kommer att fungera som ungdomsansvarig i klubben och även ansvara för klubbens satsning på ett hockeygymnasium.

Det är väldigt bra att vi hittat den här lösningen med Henry, han har ett stort hjärta för Asplöven och ett stort kunnande som vi kommer ha nytta av i framtiden säger Kenttä.

Asplöven presenterar även en Hockeyskola under v.31 som ni kan hitta mer info om här.

TV4 uppmärksammar samarbetet

Sök till vårt Hockeygymnasium