Foto: Bob Olovsson, Pic-Agency.com
Foto: Bob Olovsson, Pic-Agency.com

Asplöven och Luleås samarbete fortsätter i vinter. Elitserieklubben har kontrakterat målvakten Joel Lassinantti, som även skall matchas i Asplöven och Hockeyallsvenskan kommande säsong.

En lovande välskolad målvakt med meriter från Junior-VM. Joel gjorde många bra matcher under fjolåret bland annat mot oss i Arena Polarica säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Luleå-killen Lassinantti gjorde under sin första seniorsäsong 20 matcher i Hockeyallsvenskan och Almtuna. Målvaktstalangen blev även uttagen till junior-VM, där han vann alla de 3 matcher som han fick stå.

Sportchefen Lars ”Osten” Bergström är nöjd med kontraktsförlängningen som är på två år och säger till klubbens hemsida.

Joel är en kille ur de egna leden som gjort det jättebra och som hela tiden har fortsatt att utvecklats och tagit nya steg. Vi tror att han kommer att fortsätta göra det och vår grundtanke är att han kommer tillhöra Luleå Hockey men att han kommer få speltid i Hockeyallsvenskan genom ett samarbete med Asplöven.

Huvudpersonen Joel Lassinantti ser fram emot möjligheten till spel i både Hockeyallsvenskan och Elitserien.

Det här är en perfekt chans för mig att utvecklas ytterligare i en bra miljö tillsammans med målvaktstränare Daniel Henriksson. Jag hade ett väldigt lärorikt år i Almtuna där jag för första gången fick spela regelbundet på seniornivå. Nu tänker jag köra stenhårt i sommar och visa vad jag kan så att jag är väl förberedd för spel med Luleå Hockey och Asplöven.