För Per Kenttä väntar nya utmaningar. Foto: Bob Olovsson. Pic-Agency

Efter över elva år som tränare och nu sportchef i klubben antar profilen och eldskälen Per Kenttä nya utmaningar. Kenttä lämnar Asplöven och är tillbaka i HockeyAllsvenskan.

Jag är grymt tacksam för vad idrotten och Asplöven har gett mig säger Per Kenttä.


Efter elva år som stark profil i Asplöven och Haparanda väljer 35-årige Per Kenttä att anta en ny utmaning i sin karriär. Nu väntar åter ett äventyr i HockeyAllsvenskan och Oskarshamn för Haparandaprofilen.

Det är dags för mig att gå vidare och anta nya utmaningar. Jag vill samtidigt på rikta ett stort tack till Asplöven, som gav mig chansen och alla supportar, ledare, spelare och sponsorer som jag haft förmånen att arbeta med under den här tiden säger en känslofylld Kenttä och fortsätter.

Det har varit stora kontraster från uterink till matcher mot CSKA Moskva, Luleå Hockey och Djurgården med Asplöven. För den resan är jag evigt tacksam och kommer aldrig glömma vad idrotten och Asplöven betytt för mig.

Kenttä ledde Asplöven under fyra år i HockeyAllsvenskan och blev utsedd säsongen 2014 som årets ledare i Svensk Ishockey.

Självklart är det ett tungt och tråkigt besked, samtidigt som vi unnar Per detta. Han har betytt så otroligt mycket för vår förening. Nu får vi andra samla kraft och driva klubben vidare mot nya framgångar. Vi önskar Per lycka till och framgång i hans nya utmaning säger Asplövens ordförande Per-Olof Kinnunen.

Vi tackar Per för hans insatser i klubben och önskar han ett stort lycka till!